top of page
Tekenles

Wil je gastouder worden of overstappen?

Wil je gastouder worden of overstappen naar een goedkoper gastouderbureau? Of ben je op zoek naar (extra) kindjes voor je gastouderopvang? Wij helpen je in contact te komen met vraagouders! Bij elk contract wat je aanmeld of meeneemt krijg je een keuze cadeaubon ter waarde van 35 euro.

Wat bieden wij jou als gastouderbureau?

Hulp bij het opstarten en promoten van je gastouderopvang.

We geven ook advies met betrekking tot het volgen van een opleiding, het (her)halen van een EHBO diploma enzovoorts.

Wij verwerken de jaaropgaven t.b.v. de Belastingdienst.

Ruime pedagogische ondersteuning.

Inschrijving in het Landelijk Register Kinderopvang.

Een actief incassobeleid en een zeer snelle doorstorting van je salaris (binnen twee werkdagen na ontvangst).

Wij zien toe op de kwaliteit, veiligheid en hygiëne van de gastouderopvang.

Ben je al gastouder en wil je overstappen met je opvangkindjes naar ons gastouderbureau, dan kunnen wij zeker helpen met de administratieve afhandeling!

10 redenen om gastouder te worden

De vraag naar kinderopvang groeit. Dus ook de vraag naar gastouders. Dit is het ideale moment om als gastouder aan de slag te gaan. Wij zetten de 10 voordelen van het gastouderschap op een rij.

Reden 1 Je bepaalt je eigen werkdagen en tijden

Als gastouder heb jij de luxe om jouw werkdagen en werktijden zelf in te delen. Dus werk je liever drie dagen per week of vind je het ook leuk om in de weekenden te werken? Dit beslis jij dus volledig zelf.

Reden 2 De opvang is kleinschalig en professionele opvang

Als gastouder pas je niet op maar werk je met kinderen. Jij bent de waardevolle gastouder die bijdrage levert aan de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Doordat je relatief weinig kinderen tegelijk opvangt, heb je veel zicht op hun ontwikkeling en kun jij hun ontwikkeling al met kleine aanpassingen stimuleren en bevorderen. Daarnaast zorg jij voor een verlengstuk van de thuissituatie waardoor kinderen zen hun ouders zich snel thuis zullen voelen. Jij maakt het verschil in een kinds leven en vormt een tweede thuis voor hen.

Reden 3 Er is veel vraag naar jou

Er is op dit moment veel vraag naar Gastouderopvang. Dit betekent dat je niet lang hoeft te wachten op een leuke en gevarieerde kind bezetting.

Reden 4 Als gastouder heb je veel vrijheid

Je hebt veel inbreng in de dagindeling. In de zomer kun je bijvoorbeeld vaak met de kinderen naar buiten en als het een keer slecht weer is dan kun je bijvoorbeeld koekjes bakken met de oudere kindjes. Je bepaalt zelf hoe jouw dagindeling eruit ziet. Natuurlijk heb je wel veel overleg met de ouder en kijk je ook naar het ritme van jouw gastkinderen.

 

Reden 5 Geen enkele dag is hetzelfde

De ene dag ben je de verjaardag van je gastkindje dat 3 jaar is geworden aan het vieren en de andere dag knutsel je wat leuks voor Sinterklaas. Veel gastouders werken met actuele thema’s en laten hier allerlei activiteiten op aansluiten. Het contact met de vraagouder is daarnaast een welkome aanvulling en samen zorg je ervoor dat kinderen het naar hun zin bij jou hebben en zich goed ontwikkelen.

Dit waren de vijf redenen van de 10 redenen om gastouder te worden.

Reden 6 Goed te combineren met je eigen gezin

Het gastouderschap is een fijne baan om werk en gezinssituatie te combineren. Je hoeft geen opvang voor je eigen kinderen te regelen en op het moment dat jouw kinderen uit school komen, kun je er voor hen zijn. Jouw eigen kind(eren) hebben leuke speelvriendjes en alle kinderen leren van en met elkaar.

Reden 7 Fiscale voordelen zelfstandig gastouderschap

Als gastouder kun je een relatief goed inkomen genereren. Stel dat je als gastouder vijf kinderen, voor vier dagen en acht uur per dag opvangt. Jouw uurtarief is € 7 Jouw verdiensten per maand zijn: € 4.480 per maand. Na aftrek belasting houd je nog een leuk salaris over. Op het moment dat je meerdere opdrachtgevers hebt, een eigen website hebt e.d. en je kunt aantonen dat je als zelfstandig gastouder aan de slag en mogelijk ook van fiscale voordelen genieten. Klik hier voor meer informatie.

 

Reden 8 Veel persoonlijk contact met ouders en kinderen

Doordat de opvang bij jou thuis plaatsvindt of in de woning van de vraagouder, is er veel 1 op 1 contact. Dit maakt de opvang heel persoonlijk. De lijntjes zijn kort waardoor er veel bespreekbaar kan worden gemaakt en er veel overleg is. Zo weet je wat er bij de kinderen speelt en kun je hierop inspelen. Doordat je daarnaast maximaal 6 kinderen tegelijkertijd mag opvangen, kun je jouw aandacht goed over de kinderen verdelen en krijgt iedereen voldoende aandacht.

 

Reden 9 Je wordt enorm gewaardeerd

Ouders en kinderen zijn enorm blij met jou. Ouders die bijvoorbeeld in de zorg werken en binnen de traditionele kinderopvang niet altijd hun plek kunnen vinden vanwege de flexibiliteit die hun baan vraagt, waarderen het des te meer dat jij er voor hen en de kinderen wil zijn. Doordat jij gastouder voor hun kinderen bent, kunnen zij zich met een gerust hart op hun werk of studie richten. Het allerleukste is toch dat gastkinderen iedere keer weer blij zijn om jou te zien en in sommige gevallen zelfs niet mee naar huis willen.

 

Reden 10 Werken met kinderen is nou eenmaal een feestje

Dit waren de 10 voordelen om gastouder te worden! Voor meer informatie, kijk dan snel hier. Mocht je vragen hebben, neem dan snel contact met ons op.

Ben je benieuwd of jouw diploma voldoet om als gastouder aan de slag te gaan, kijk dan even naar deze diplomalijst. 

Gastouder worden

bottom of page